Jag hade fått en föraning om var eventet skulle hållas i år och hade då en bevakning ute, när eventet publicerades så var jag 1km ifrån…

Skrapade ihop samma lag som i fjol med Clasf och andreasma men förstärkte även upp det med Eaglewood. Kändes som vi var ett bra team, även om navigations kunskaperna var lite bristfälliga…

På fredagen så var det bara registrering och information innan det blev mingel middag innan det blev sängdags.

Lördagens så startade det med att vi fick ladda ner dagens x-points(cacher/kontroller) och sedan lottades det ut med vilken x-point varje lag skulle starta med. Men föst skulle det bli en kanon start…

Vi startade dagen i Degerfors med DNF då klämman tydligen försvunnit, ett tag var vi fyra rep med klättrare längs väggen och letade. Fortsatte sen till den närbelägna luftförsvarsbunkern, där man gärna skulle haft tid att undersöka närmare.


Återvände sen till Karlskoga och betade av X-point efter X-point. Void fick ett återbesök, här var enda gången vi behövde köa på dagen och det i typ 5minuter.

Fluffet var skitigt men ändå intressant ställe. Mycket bra med så många kluster ställen, dvs en parkering till typ 3st X-points. Vilket underlättar om det skulle vara upptaget på en så springer man på nästa…

Tillbaka till Boda Borg och dom två X-pointsen som var där Wallstreet(Klättervägg) och Beam Up.

Vi körde sen Slalombacken och tog Liften,Klätterväggen och repstegen(Big Stepps)innan vi avslutade med Zipline. Mycket bra och roliga ställen!

Sen var det dags för Darth Vader, det blev till att snabbt pumpa upp 199:- kronors båten och sen fick Andreasma och Eaglewood äran att ta första rundan, det gick bra förutom att några vågor skvätte in och gjorde herrarna blöta i baken.

Då det var min och Clasfs tur så hade jag förberett mig med att byta om på underkroppen till badbyxor vis av våra kamraters erfarenheter. Det gick smidigt att ta sig till ön och logga, men sen när vi skulle tillbaka…. Halvvägs över dvs så långt från land man kan komma så kommer en kastvind och välter båten utan förvarning. Det blev ett kallt dopp och när jag kommer till ytan ser jag båten 100m bort fortfarande virvlande i luften. Jag kämpar mig till fastlandet och döm om min förvåning då jag ser Clasf ta sig till baka till ön(undrar lite hur han tänkte där)BigSmile. På väg till land så går jag på grund, eller snarare slår i rejält i en uppstickande sten.


Så efter detta äventyr blev det till att byta om och styra kosan till vårdcentralen.
Fick bryta dags etappen där, men efter att ha blivit vidarefodrad till Akuten och omplåstrad så var jag på hugget igen inför natt passet!

Natt passet var minst lika bra som dag delen och riktigt trevliga X-points var Sleepers och Resident Evil. Tyvärr gjorde mörkret att det inte blev några bra bilder på det fem timmar långa nattpasset.