ojojoj… Var skall man börja…? Missade förra eventet då jag var inbokad på annat, så nu när detta släpptes och jag fick tips om det snabbt(Tack Hasse!) så bokade jag upp mig direkt, även om jag visste att jag egentligen var uppbokad på annat även denna gång. Planen var nämligen att gå på Rammstein med fru och vänner på fredagen och sen ha en trevlig helg i huvudstaden med frun utan barn, något som vi båda sett fram emot.
Släppte bomben hemma att det skulle bli en liten krock, insåg då också att det i princip var omöjligt att hinna ta sig från Stockholm efter konserten på fredagen till Gruvan på utsatt tid. Räknade kallt med att eventuellt även ställa in deltagandet på konserten till förmån för eventet.

Lyckligtvis visade det sig att event hosten him self även han skulle till Rammstein och således kunde i alla fall en liten del av helgens arrangemang med frun räddas, även om jag ändå hamnade rejält på minus i med mitt val av prioritering.

Sagt och gjort efter en helt fantastisk konsert så bar det av hem till Geotectives för några få timmars sömn innan det var dags att dra vidare till eventet.

Lördagens strapatser ner i gruvan med den fantastiska guiden Niklas gjorde att jag gick med ett ständigt brett leende och svävade fram över sten och klippblock som på moln. Vi klättrade och firade oss ner till -80m nivån och kunde där njuta av gott kaffe i värme rummet.

Gruvan var fantastisk stor med gångar och schakt både hit och dit. Tror jag åkte linbanan minst fem gånger, den var skit kul och det var en utmaning varje gång att ta sig ner från pelaren utan att trilla i plurret!
Mycket spännande var vår egna guidelös utflykter tillsammans av Lillfiluren, PappaD och ett flertal andra. Då vi hittade långa omvägar att gå för att komma tillbaka till basecampen. Även turen med guiden Emma då vi var ett litet gäng som tog oss fram och firade oss ner i en tappficka, repet var helt tjockt av is som vi fick slå sönder innan vi kunde ta oss ner och vidare. Här visade det sig att dom dyrare och mer avancerade firnings bromsarna inte dög mycket till utan det var mer enkla grejer som gällde om man ville ta sig ner.

Maten smakade fint i Indysalen och efter den så var det projektet att fira ner sig från bordet, vi tvingade vår guide att bula fästpunkter sent på kvällen och när kl närmade sig sovdags så kunde vi äntligen fira oss ner från denna vackra plats.

Sömnen var väl sådär, sov i kanske fyra timmar innan kölden satte in och höll mig sporadiskt vaken ända till morgonen. Men väl på morgonen så smet jag Och MCDude bort till värme rummet vid dykplatsen och fick oss lite varmt att dricka för att värma upp våra frusna kroppar. Väl där stöter vi på en av guiderna som tipsade om att det var bra med dubbla sovsäckar, den infon kunde man gärna fått lite tidigare…

Söndagen bjöd inte på så mycket, hann fira ner mig en gång till från det nya repet i Indysalen men sen blev det inte mycket mer än att släppa upp packningen och sen ta sig hemåt. Blev drygt 1200st trappsteg avverkade inför hemfärden…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Foto: CrilleC och Jakob Heinemann