Ny morgon och nya äventyr. Först frukost i vindskyddet, lite pigga myror på marken gjordes att frukosten intogs steppande. Sedan revs tältet och bilen packades och vi gav oss iväg från denna fina tältplats.

Vi startade med ett opera besök vid cachen GeoTourSwe2 – Opera på Skäret en myst som jag löste snabbt innan vi gav oss iväg på denna resan. Det var inga problem att hitta denna cachen, någon föreställning blev det dock inte av att vi besökte denna gången.

Vi begav oss vidare till Löa Hytta, en bergsmanshytta som man framställde järn i förr i tiden. Här pågick det diverse aktiviteter med bla en guidad vandring med skådespelare som framförde hur det begav sig på den tiden. Vi blev erbjudna att gå med, men vi hade ju andra mål i sikte och det var wherigon GeoTourSwe2 – Löa Hytta som även den lede oss runt på området och förklarade lite hur hyttan fungerat en gång i tiden.

DSC_0106_7

Sedan blev det lunch paus på den gamla tågbron som gick över ån. Det var ett gäng ungdomar som badade från bron så vi tittade på när dom hoppade från en egengjord trampolin från bron.

Sedan för att hålla humöret i truppen vid gott mod blev det spel på den närliggande minigolfbanan och vinnaren fick som vanligt bjuda på glass.

Efter detta fortsatte vi till min egen cache Haunted House ett övergivet hus till en gruvbrytning, där det funnits omklädningsrum och kontor för gruvarbetarna. Min cache behövde en ny loggbok så det var lägligt att vi var i krokarna för ett besök. Barnen tyckte det var spännande att smyga in i ett mörkt övergivet hus med ficklampor som enda ljuskälla.

Sedan blev det paus för fika och bad i det vattenfyllda dagbrottet från gruvan. När vi kom var vi helt själva så jag skulle precis hoppa i helt näck när det dök upp fler badgäster så det var bara att dra på sig badbyxorna, tur att jag inte varit snabbare….

Efter att ha svalkat av oss så fortsatta vi till bergsmansgården Siggebohyttan och letterboxen GeoTourSwe2 – Siggebohyttan ett ställe jag passerat några gånger tidigare då vi semestrat i området ett par gånger, men det har aldrig blivit av att vi stannat här. Nu blev det dock en grundlig undersökning av stället då man skulle samla information vid dom olika husen för att ta sig till finalen. Två andra gamla traddar på området rök med av bara farten.

DSC_0135_2

Proviantering inne i Nora innan vi fortsatte vidare till Pappersbruket Frövifors och mysten GeoTourSwe2 – Frövifors där första steget inte vållade några problem, men steg två bjöd på lite mer motstånd, framförallt när man hade två otåliga barn som gärna ville hjälpa till. Tror jag fick fram två olika lösningar, men dom gav samma koordinat till finalen så det var inget att hänga upp sig på.

Nu hade det hunnit bli sen eftermiddag igen och hade vanan trogen ingen aning om vart vi skulle slå nattläger. Dock ville jag slå lägger innan vi kom till nästa cache på listan, multin GeoTourSwe2 – Fången på Kägleholm vid Kägleholms slott då jag insåg att vi inte skulle ha tid eller ork för att göra den denna dag. Men jag kunde inte hitta någon lämplig campingplats på hela vägen dit, så det blev sonika att slå läger på parkeringen till Slottet, då det var sent, skymning och börjat regna lite smått så var vi helt ensamma dock låg det ett boningshus på andra sidan Slottsruinen men jag höll tummarna att dom skulle hålla sig inne på kvällen och inte se att vi campade där.

DSC_0142_2

Nu regnade det lite och vi var trötta och hungriga. Så det blev till att snabbt få upp tältet igen och laga middag. Efter att middagen var inmundigad och lungorna fått jobba med luftmadrassen så hade det slutat regna, så då passade vi på att undersöka slottsruinen lite närmare och leta efter de delsteg som hörde till cachen. Blev nog två varv i ruinen innan vi hittade första delsteget sedan kunde vi hitta alla utan ett innan vi gav upp och drog oss tillbaka till tältet för att sova.

När barnen somnat så skickade jag en fråga till CO om en extra hint och medans jag löste resten av mysten. CO var snabb med ett svar så jag kunde smyga ut ur tältet medans barnen sov för att leta upp det sista delsteget i ruinen. Sedan blev det John Blund även för mig.