Andra dagen i Brasilien och vi skulle vara i Intervales hela dagen. Nu slöt Karicka med mugglar partner upp på morgonkvisten, dom kom vid 4-tiden på morgonen och hade rest ifrån Australien där dom numer bor. Dagens uppdrag var att först och främst logga Ape cachen och sedan så många andra cacher i parken vi hann med.

Ape-cachen (Mission 4: Southern Bowl) är en unik cache enda kvarvarande av 12st som placerades jorden runt som ett reklamjippo inför ny inspelningen av filmen Apornas Planet 2001. Dom andra cacherna försvann ganska fort, en i USA överlevde till 2011 men försvann sedan även den. Så den är lite av en geocacachares Holy Grail. Jag trodde aldrig att det skulle vara möjligt för mig att logga denna cachen, dels så låg den i Sydamerika vilket är djävligt långt bort och inte nog med det så låg den ”mitt i djungeln” en bra bit från ära och redlighet. Nu visade sig det dock att det inte skulle vara så omöjligt…

Efter att en stadig frukost intagits och vi var in smörjda med solskydd och myggolja så begav vi oss ut på djungelstigarna mot Ape-cachen. Vi loggade några cacher på vägen och råkade ta fel vid ett vägskäl så vi hamnade först på en utsiktsplats som vi tänkt ta senare och cachen Mirante (viewpoint) med en strålande vacker utsikt åt några håll i alla fall. En hel del fina växter såg vi på vägen upp och en groda med hud som sammet.

Efter att ha njutit av utsikten, druckit vatten och vilat oss lite vände vi ner igen för dagens huvudattraktion. Blev någon cache till på djungelstigarna innan vi kom fram.

Efter att ha vandrat längs djungelstigarna i strålande väder så kom vi äntligen fram till denna mytomspunna cache.

 

Foto: Stadsalv

Sedan vände vi åter till restaurangen i parken för intagandet av lunch och samla nya krafter inför eftermiddagens runda. Vid lunchen saknade vi det andra gänget som var ute på annat håll i parken, senare på eftermiddagen träffade vi på några av dom och dom berättade att svegrim fått värmeslag och att dom fått släpa honom tillbaka och se till att han fått ordentligt att dricka.

Efter lunchen begav vi så av oss mot dom sydvästra delarna av parken där vi hade ett område ologgat. Efter två cacher skilde sig jag och Stadsalv ifrån dom övriga då dom redan tagit några av dom cacherna igår, så vi blev själva igen. Vi loggade några cacher varav Giant Antshrike ver den största behållningen, inte för att det en gångs skull var en rejäl burk och ingen kamouflerad microburk. Utan för att det var som en liten grotta där det fanns fladdermöss, en eller två stycken flög runt runt en stenpelare och förbi mitt ansikte så att jag kände vinddraget 🙂 .

IMG_8844

Fladdermus. Foto: Stadsalv

Sedan stötte vi på dom andra igen vid cachen Don’t forget your cacher’s headlamp! som låg vid den största grottan vi såg i parken. Cachen skulle vara på utsidan, men dom andra hade inte hittat den och dom hade även letat inne i grottan. Efter en stund kunde dock Stadsalv plocka fram burken ifrån ett ställe där nog alla hade letat tidigare, det var en liten rackare stor som en femkrona och någon centimeter hög som låg i en hålighet vilket gjorde den nästan omöjlig att upptäcka. Dom andra drog vidare medans jag och Stadsalv utforskade grottan, det fanns stegar i grottan då den var i flera plan/våningar och man kunde gå långt in i en gång. Hade man velat hade man kunnat ta sig ännu djupare in, men då hade man behövt krypa förbi några smala passager och det kände vi att vi inte ville lägga tid på och dessutom bli ganska skitiga på köpet, eller vada ut i den underjordiska vattendraget.

Foto: Stadsalv

Vi loggade några cacher till varav en Earth Cache i en annan grotta och en letterbox som var löjligt lätt. Innan vi kom fram till husen i det centrala parkområdet igen. Där stöter vi på svegrim som är ute själv några timmar efter sitt värmeslag, så vi ser till att han slår följe med oss och vi loggar dom ”sista” cacherna vi har kvar i parken och även två stycken utanför på väg in till parken. När vi är längst bort och skall vända tillbaka kommer Junior körande, det är han som jobbar i parken och ansvarar för cacherna där, så vi liftar tillbaka till receptionen med honom. Sedan återvänder vi till vårat hus för att ta några öl, lägga oss i polen och invänta middagen och vårat event vi har där på kvällen.

Resultatet av 1½dags caching i parken, den ologgade längst upp till vänster var en DNF som dock dom andra i gruppen hittade senare och dom andra två försökte vi oss inte på då dom låg lite långt bort och inga bra stigar ledde dit. Sex Earth Cacher, 5 mystar, 2st Wherigo, 2 Multis, 1 event, en Letterbox och ett antal Traddar förutom den högt aktade Ape-cachen.

apemap