Var i Gbg i veckan med familjen och fick nys om att kollektivet planerade att ge sig på lite trevliga burkar. Så det blev till att avtala en lämplig tid och sen avvika från familjen ett tag, då dom avböjde att hänga på.

Det lilla problemet att jag var utan båt sedan incidenten på NX2012 skulle lösas 40minuter innan avtalat möte. Hade sett att dom hade trevliga exemplar på XXL så stressad som en iller rusade jag runt i butiken för att hitta båtdjäveln, gav upp och frågade och fick veta att dom var slut…

Klockan tickade iväg och pulsen ökade, hur lösa detta? Kom ut ut butiken och mitt emot var skyltfönstret till Claes Ohlsson med en vacker båt. Rusade in och köpte ett prima exemplar. Båt, åror och pump för några ynka hundringar. Det utlovar ju prima kvalité . Såg att den skulle hålla för åtminstone min vikt och sen hoppade jag över det finstilta, ibland är det bättre att inte veta…

Efter sen ha slutit upp med övriga gänget och intagit en ”sista måltid” tillsammans så var vi redo. Och en första test av båtarna vid Detonated Ratio lovade gott. Båtarna funkade fint dock var det för mycket vatten där för att vi skulle kunna lösa den cachen.

Detonated Ratio

Så det blev att åka till Hades i stället dock gällde det att hitta rätt anfallsväg, efter att ha snurrat runt med bilarna så hittade vi en lämplig P-plats som inte var på fel sida någon bom så gjorde vi en snabb spanings insatts innan vi skred till verket.

Pumpdjäveln till båten hade väl en kapacitet som liknade lungvolymen på en guppy så man var redigt uppvärmd innan och funderade om det inte varit skönare att simma…. Men med tanke på hur motbjudande vattnet i ”lagunen” såg ut så föll valet på båten i alla fall.

Ingången...

Entrance to Hades

Första hindret övervinns, undertecknad i den blå båten.

Med fyra båtar så bildade vi en egen liten armada och gjorde oss redo för intrång in i Hades. Det första hindret löstes lätt med lite samarbete sen var det bara att ta sig vidare in i mörkret….

På väg längre in i underjorden

Letandes efter cachen

Kollektivet delade givetvis båt

Sen gick det egentligen ganska smidigt, då ingen hade riktigt koll på vilken storlek vi letade efter så blev färden in lite långsam då tunneln synades både högt och lågt i pannlampornas sken. Men sen hittades burken direkt på det riktigt seriösa försöket. Men vi nöjde oss inte där utan utforskade lite till och hittade mer intressanta saker….

Nöjda Cachare längst in

Sen var det ju hela vägen tillbaka, nu blev det ett helt annat tempo. Kollektivet tog täten och drog ifrån då dom var två i sin båt. Medan vi andra kämpade som galärslavar för att hålla samma tempo. Totalt paddlade vi drygt 1,5km, det är en låååång tunnel.

Tillslut så var vi tillbaka i de levandes värd, mycket nöjda!

Åter vid ingången, notera att fler väljer kvalité från Claes Ohlsson 🙂

Samma väg ut som in…

Landstigning

Trodde nog att jag skulle ha rejält med träningsvärk i armarna sedan, men det är i låren värken sitter i fortfarande efter två dagar…