Ett lite sent blogginlägg, men tänkte följa upp hur dag 2 var på vårt äventyr i augusti 2010. Det har dröjt av flera anledningar, men nu passar det bra då två av cacherna gått i graven så att det gör nog inget att jag avslöjar lite mycket om dom…Förutom den ångest det skapar hos er som inte han ta dom… 🙂

Efter att ha övernattat på vandrarhem i Grängesberg så tog vi den närbelägna cachen Grangesberg:Loc-o-motion.

Sen begav vi oss iväg till ett av resans huvudmål cachen Försvaret  utanför Avesta av VW Bus. Den är numer arkiverad och endast 65st lyckliga själar hann med att logga denna klenod. Cachen går ut på att man skall leta efter i vilket rum olika foton är tagna  i försvarsanläggningen sländan. Som var kommunens ledningscentral ifall det blev krig eller liknande. Själva anläggningen är i två våningar insprängt i ett bergrum och är byggt för att klara av tryckvågen från en atombomb. Själva anläggningen hade inte använts på flera år och koppartjuvar hade gjort att länspumpen stannat och hela anläggningen hade sen blivit vattenfylld och sen har man pumpat ut vattnet igen, men allt blev princip förstört av vattnet och sen av mögel.

Utrustade med stövlar, overaller och andningsskydd så begav vi oss in i anläggningen. Se filmerna nedan.

Min logg på Försvaret:

En cache som smäller högt!!!BigSmile
Denna var RIKTIGT bra, gillade verkligen upplägget!!
Hittade snabbt nästan alla steg, tillslut hittade Palmqvist sista pusselbiten.
Fick ta en extra tur runt i komplexet då jag inte hade videokameran med mig första vändan, men det var det värt skulle kunna göra om det varje dag! en mycket intressant cache, väl investerade skattepengar som bygger såna här caching palats!
En i gruppen hade bespetsat på att ta med sig en hjälm hem, men vi förklarade att på såna här ställen tar man bara foton, och när vi väl var där var det nog ingen som ens hade på en tanke på att ens ta i någonting!

Senaste loggen var 2011-03-19. Numer är bergrummet sanerat och igen gjutet med betong.

Efter detta höjdare äventyr och med mer adrenalin än blod i våra ådror så åkte vi vidare till Mining Maniac #1, där en enkel gruvlave från 1980-talet ståtade och bara ropade efter att bli klättrad i.

Vidare till syskon burken Mining Maniac #2 som låg inne på Stripa Gruva och som endast han loggas av 21st innan den blev arkiverad. Att den blev arkiverad kan man förstå, då Stripa Gruva numer är ett aktivt museum och burken låg inne i en av byggnaderna.

Vi fick vara lite kreativa för att ta oss in, men vi hittade snart en ”lämplig” passage… Och väl inne så tog det inte så lång tid att hitta burken då man vis av tidigare erfarenheter av Geotectives smak för gömställen… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På väg hem från helgens äventyr så stannade vi också vid cachen Nora:Six feet under som Motorcycledude hade rekommenderat för oss. Det är en blockstens grotta som ligger mitt ute i ingenstans vid sidan av en ödslig skogsväg.

Vi bytte om till lämplig klädsel och gav oss in i grottan. Vi fyra kunde rymmas i första rummet, men för att komma till burken så var man tvungen att åla och hasa sig genom en trång låg gång, den var så låg att man inte kunde krypa utan man fick använda magmusklerna och förflytta sig som en orm framåt… Skulle aldrig ge mig på något liknande utan sällskap som skulle kunna dra ut en om man fastnade….