Efter en inte helt oangenäm flygresa med både mat och sömn(läs dvala). Så landade jag i Peking, på en flygplats i storleksordningen en mindre stad. Fick gå igenom ett antal kontroller där man kollade mitt pass och mitt pass, ansökte om visumfritt inträde etc, fick jag slutligen tag i min resväska och skulle lista ut hur jag skulle ta mig från flygplatsen in till Peking.

Det var ju lite spännande att resa själv till ett land där man blockerar både Facebook, Google och en massa andra användbara webbplatser. Hade laddat in ett par VPN-tjänster i telefonen för att komma runt blockeringen men jag kunde ju inte veta innan om de skulle fungera. Tack och lov visade det sig att de fungerade även om jag förberett mig på motsatsen så kändes det bra i alla fall.

Hittade ett biljettkontor som sålde bussbiljetter på något sätt lyckades jag köpa en biljett som jag hoppades skulle ta mig dit jag ville, sedan var det bara att hitta rätt buss…. Trots helt opedagogisk skyltning så lyckades jag komma rätt och satt snart på en buss in till byn. Insåg att det antagligen varit bättre att ha tagit någon form av spår transport istället, men buss resan gick trots allt smärtfritt genom Pekings ytterområden med gigantiska bostads skrapor. Höll koll på Gpsn för att se när bussen var som närmast mitt hotell och hoppade av på en hållplats som var 2km från hotellet.

Tycks bo en del människor här….
Lite mer piffat hus.
Höghus så långt ögat når….

Började min vandring mot hotellet genom Pekings bostadsområden omväxlande hutonger och en del modernare kvarter. Då det var lunch tid gjorde sig magen påmind och jag gled in på en fiskrestaurang som jag passerade på vägen. Det fanns akvarium med krabbor och räkor för att hålla råvarorna färska. Lyckligtvis fanns det en meny med både bilder och lite engelsk text så man hade en aning om vad man beställde. Det blev bläckfisk dumplings och en öl. Innan maten kom så serverades jag en kanna hett vatten och en skål, trodde att jag fått någon form av te i väntan på maten så jag hällde upp och drack lite. Fick senare höra att det tydligen var för att man skulle diska/skölja ur sitt eget porslin innan maten. Nåja inga men fick jag i alla fall.

Märklig stenbumling
Restaurangens färska råvaror.
Min lunch.

Efter att ha checkat in på hotellet så begav jag mig mot centrum och norra ingången till Förbjudna staden där jag skulle ha ett geocaching event kl 16. Mycket nya intryck efter vägen och vid Förbjudna staden var det horder av turister, då jag var lite tidig hittade jag ett kaffe och avnjöt en efterlängtad kaffe och en kall öl. Många kinesiska barn tittade nyfiket på mig, tydligen är västerlänningar lite exotiska och inte en helt vanlig syn för många kineser.

Utanför Förbjudna staden.

På mitt event dök Magic Snake upp en lokal geocachare som jag kontaktat innan just för att kolla efter lämplig plats för eventet. Tyvärr hade han ine tid att stanna så länge. Efter eventet begav jag mig in i Jingshan Park som ligger precis norr om förbjudna staden för att logga några geocacher .

Söta polisbilar, fick dock aldrig se dom under utryckning.

Wanchun Pavilion en byggnad i parken som ligger på en höjd så man har bra utsikt över Förbjudna staden därifrån, givetvis fullt av turister där med. Fortsatte sedan runt i parken för ytterligare geocacher. En Kinesiska försökte slå följe med mig för att få prata engelska, fick snällt avböja då jag skulle leta efter geocacher och inte ville röja dom. Parken var väldigt fin med många mäktiga annorlunda träd och fina blomsterplanteringar.

Förbjudna staden.
Kar med fiskar i allt annat än rent vatten placerade i parken.
Fantastisk snickarglädje!
I utkanten av Hutongerna.
Inne bland Hutongerna blir gatorna smalare….
och smalare….
Vällastad

Då det började skymma och det varit en lång dag drog jag mig tillbaka mot hotellet. På vägen var det dags för middag. Ny restaurang nu var jag dock lite feg och valde något fläskkött, missade helt att man var tvungen att beställa ris vid sidan om så det blev bara kött till middag :).

Min middag
Kunde ju valt dessa istället
eller denna…
eller….

Att navigera i trafiken tillbaka till hotellet fick man göra med försiktighet då det var tveksamt om invånarna följde några som helst trafikregler. Många elscootrar som framfördes utan hjälm och utan lyse i mörkret.

Kvällen avslutades på hotellrummet med inmundigande av några lokala öl som köpts i kiosken bredvid hotellet. Nästa dag så var det dags för Muren med stort M.