Vaknade som vanligt före barnen och kunde i lugn och ro rodda med morgonens bestyrer. När barnen vaknat, frukosten intagen och lägret nerpackat i bilen fortsatte vi vår resa. Åmmeberg blev första stoppet för cachen GeoTourSwe2 – Jan Mårtensson ett litet klurigt bygge som fukten gjort ännu besvärligare att komma in i, fick pilla ganska länge innan jag kom in och kunde logga.

DSC_0209

Ett märkligt litet torn i Åmmeberg som vi var sugna att undersöka, synd bara att det var vatten runt om.

DSC_0212_2

På väg till Garpa gruva och nästa cache så passade vi på med drive-in hallonplockning på den smala skogsvägen.

Garpa gruva gör sig inte så bra på bild, men är ett fantastiskt ställe som man bör besöka, lite Tolkien möter John Bauers sagovärld över stället. Jag har varit här tidigare för en massa år sedan och tagit den första cachen här, nu hade Eartcachen GeoTourSwe2 – Järn i garpa tillkommit här. Man skulle undersöka järnmalmen på platsen så vi letade reda på några små bitar att titta närmare på. Sedan blev det en show av barnen på den lilla scenen som tillkommit sedan jag var här senast. Efter en promenad runt gruvan i skogen fortsatte vi resan.

Nu blev det ett efterlängtat lekplats stopp i Askersund, då det var lördag hittade vi en förskola med lite av varje att leka av sig på, rutschkana och gungor var populärast. Vi passade även på att äta lite matsäck i solen.

Sista cachen som var inplanerad på resan var wherigon GeoTourSwe2 – Stjernsund som går runt slottet Stjernsund strax söder om Askersund. Här fick vi spela ett spel om livet på slottet, hämta vatten till köket, hästen från stallet och mycket annat. Vi försökte leva oss in i berättelsen så gott det gick. Passerade ett solur och fick förklara dess funktion för barnen som var imponerade över denna klocka. Givetvis blev det ett fika stopp på slottscaféet för att inta lite ny energi under vår vandring runt slottet.

Så efter fyra fullspäckade dagar från Mariestad till Karlskoga, Hällefors, Kopparberg, Lindesberg, Frövi, Glanshammar, Pålsboda, Askersund och massa ställen där emellan så hade jag och barnen loggat 33st cacher, besökt lekplatser, badat och fikat både här och där. Sovit i tält och lagat mat i det fria.

DSC_0236_2

Nöjda barn efter vårt sista matstopp i Laxå. Så då var detta sommaräventyret över. Nästa år skall jag försöka planera det lite mer så att vi inte behöver leta efter övernattningsplatser annars var det kul att spontant kunna göra det som föll oss in efter rutten.