Efter en natt på flyget över Världshaven med obefintlig sömn så landade vi i Sao Paulo en nätt storstad på ca 22miljoner invånare. Vi hade förbeställt en egen buss som hämtade upp oss på flygplatsen. Gänget bestod nu av Gottigris, Disosmatte, coco_c, Långanfans, benganbilog, PeterCabrio, vw bus, tigertassen, camping4us(mor, far och dotter), svegrim, emsliten, StadsAlv, Karmansbo och undertecknad.

Bussen körde oss till Intervales som är namnet på parken där ape cachen ligger. Bussresan tog ca 3-4timmar med två stopp för proviantering och ett stopp vid bussbolagets huvudkontor för betalning av bussen och upphämtning av Junior som bor och jobbar i parken och nu är den som ansvarar för Ape cachens väl och ve.

Väl framme i parken fick vi lunch innan vi installerade oss i vårat hus.

Efter en snabb installation försvann ett gäng direkt mot ape cachen, vi andra tänkte ta den dagen efter så att vi inte bara gick i en enda stor klunga. Jag och Johan(Stadsalv) blev sedan klara först och var lite otåliga iväg, så vi berättade vart vi skulle och räknade med att dom andra skulle komma efter, det blev dock ett missförstånd så jag och Johan blev själva i djungeln första eftermiddagen men det gick ingen nöd på oss.

Vi avverkade 18st cacher första eftermiddagen dock var det två vi gick bet på och fick logga DNF på. Oftast var det tyvärr en kamouflerad filmburk eller liknande med en blöt eller blötare logg i, finns ju gott om utrymme för större burkar som är lite mer lätthittade.

Vårt mål var att först ta oss längst bort i ena hörnet av cacherna i parken och sedan jobba oss tillbaka mot vårat hus. GRUTA DO FOGO var en cache vid en grotta längst bort som vi tog oss till. Själva cachen låg utanför grottan, men självklart gick vi ner i grottan för att undersöka den och se om det fanns några intressanta djur så som fladdermöss, dock såg vi inga i denna grottan.

Vi loggade tre earth cacher varav endast Lapies (Lapiás) egentligen var någonting att se.

2016-02-19 19.02.46

Earth Cachen EarthCache Colonial Gold Ruch in São Paulo Province kändes lite meningslös, då man efter att ha forcerat terrängen(nästan obefintlig stig) kommer fram till en liten bäck i djungeln som inte är något speciell alls.

2016-02-19 15.44.29

Jo, stigen är där rakt fram….

Bästa cachen för dagen var helt klart Stone Castle som är en stenruin i djungeln som ser flera hundra år gammal tills man tittar närmare och ser eluttagen för lysknapparna i muren. Ruinen är ett ofärdigt byggprojekt ifrån 1970-talet, tanken var att det skulle bli ett semester hus till Guvernören i Sao Paulo.

I stora hela var det en riktigt bra dag i djungeln, vi hade ösregn i 1½ timma, annars så var det uppehåll. Vi såg färska tapirspår, några grodor, massor av fina fjärilar. Denna ”orm” sprang vi på på stigen:

2016-02-19 18.44.21

Det är bara en pinne ifrån ett träd men jag hoppade högt! Dock på kvällen när jag och Svegrim skulle gå ifrån vårat hus till receptionen där det fanns wifi på kvällen/natten så hade jag ingen tanke på ormar och gick strumplös i lågskor på grusvägen när jag höll på att trampa på denna:

2016-02-19 20.56.15