Vilket fantastisk cache!

På semester på Gotland med familjen, vilket innebär att man får åka förbi en massa cacher utan att stanna. Det gäller då att hitta russinen i kakan, så jag letade upp alla cacher på Gotland med många favorit poäng och då kom denna upp som en av de främsta. Gjorde då klart för familjen att denna cache var en av dom jag bara måste få logga!

Efter att ha tillbringat dagen på norra Gotland och hela eftermiddagen på Fårö så var det dags att ta sig hemåt, men först skulle denna cachen loggas! Det var tur att jag tidigt gjort klart behovet av en logg här för klockan hann bli nio på kvällen innan vi kom fram.

Jag och E gjorde ett snabbt besök innanför stängslet och jag hann tänka att denna verkar gå lite väl lätt. Men snart så insåg jag att man inte kom vidare utan utrustning denna vägen och den utrustningen hade jag inte med mig, den får helt enkelt inte plats i bilen under en familjesemester…..

Det var bara att återvända till bilen och dra på sig badbyxor och badskor. E avstod från att följa med och valde att följa äventyret på håll.

Stället var helt folktomt denna sena timme och det höll som bäst på att skymma så stämningen var härligt mystisk och lite skrämmande… Jag hittade en stig ner till vattnet och kunde konstatera att det var lite svårt att se hur djupt det var denna sena timme. Men eftersom det fanns en burk som hägrade så dröjde det inte länge förrän jag var i vattnet med en penna i mungipan.

Vattnet var varmt och skönt och det tog inte lång tid att simma till ingången till detta ”Skrämmande” ställe. Simmade in utan att tveka(burk, burk, burk…) När jag kom in var det nästan lite väl mörkt, ångrade lite att jag inte tagit med en ficklampa och tänkte att familjen blir nog inte glad om jag famlar runt här i mörkret i evigheter… Men döm om min förvåning då jag hittar burken på första bästa ställe, hann leta i typ 5sek.

Nu var det bara att skaka och blåsa sig så torr att man kunde logga, verkade sen nästan lite onödigt då loggen redan var blöt. Men plitade ner min signatur så gott det gick.

Kikade runt någon minut och sen var det bara att ta sig ner i vattnet igen. Kunde då konstatera att öppningen såg lite mysko ut, känns inte direkt som man kunnat köra in här med båt. Tanken slog mig inte då utan nu när jag skriver detta att när byggnaden var i bruk så kanske det inte fanns något vatten här…

Simmade ut och kunde snart ta mig i land med ett mycket brett flin i ansiktet. Skall man ta en cache på Gotland så är det DENNA man skall ta!!!!

 

Måste tacka cacheägaren för att jag fick möjligheten att uppleva detta äventyr, tycker synd om dom som ”fuskat” och inte simmat. Att vara här under mörkrets inbrott förhöjer upplevelsen också skulle jag vilja påstå.

Nu skall jag bara leta reda på boken och läsa den också!