I lördags begav det sig och äntligen blev min planerade extremtur av. Tio st speciella cacher var målet för resan. Ett par av dom har jag haft på att göra listan ett tag, sen gjorde jag en snabb sökning på cacher i området som verkade lovande och tillslut var det dessa tio som jag vaskat fram.

Eftersom jag inte ville riskera livet själv så hade jag efter lite om och men lyckats formera en anfallsgrupp bestående av Palmqvist, Madmike81, Linsrille och undertecknad. vi begav oss från Mariestad tidigt på Lördagsmorgonen med bilen fullastad med klätterutrustning, stege, vadarbyxor, kängor, ficklampor, overaller, andningsskydd och annat smått och gott.

Första stoppet var i Karlskoga och cachen ”The Void” , en cache som bjöd på ett fantastiskt eko. Själva burken hittades snabbt och lätt när vi tagit oss till rätt plats, först hade vi hivat in oss i ett litet rum men snabbt insett att vi var på fel ställe. Efter lite omlokalisering var vi på plats, och jag måste säga att detta var ett riktigt häftigt ställe i all sin enkelhet.

Sen bar det vidare mot Tyfors och en gammal krutfabrik som låg här under kriget(1940-45) och cachen ”Bomber & Granater” . Ingången hittades snabbt, sen bar det iväg mellan olika delsteg, det fanns en mängd hus på området att undersöka. Det gällde att läsa kartan noga så att man letade i rätt hus.  I ett hus fanns mystiska ugnar, såg nästan ut som krematorium… Även kontoret bjöd på sina överraskningar… Det tog sin tid att leta reda på alla delsteg, en del var lite lurigare än andra. Men tillslut så hade vi lyckats samla ihop alla och cachen kunde loggas.

Detta bildspel kräver JavaScript.