Dagens första utflykt gick till Yamazaki whiskydestilleri där vi gick en rundtur i destilleriet och tittade på processen att tillverka whisky, vi fick även se ett av deras enorma fatlager där whiskyn ligger till och mognar. Efter rundturen var det givetvis provning av lite av deras utbud.

Mängder av tunnor
Bra början på förmiddagen

Hade tänkt köpa någon rolig flaska i deras destilleri shop, men dm om vår förvåning då dom inte hade några flaskor kvar att sälja av deras egen whisky då rika kineser tömt deras lager. De hade endast en liten utgåva av en liten flaska av deras egna whisky, som man tyvärr endast fick köpa en flaska/kund av vilket var synd då den jag fick med mig hem sålde ja vidare med en vinst på ca 1000:- kr som gick ner i reskassan för nästa resa. 🙂

Bambuskog vid destilleriet
Japansk lönn med röda blad.
En enda liten flaska fick det bli.

Efter destilleriet så hade vi ett antal timmar på egen hand då vi alla inte skulle samlas förrän sen eftermiddag, så då var vi några som slog följe till dom centrala delarna för att logga några cacher som fått många favoritpoäng. Man In The Moon och Cache in the Moon? två cacher som båda låg inne på var sin pub.

Sista barhänget för resan.
Loggboken

Vi passade även på att smaka lite av läckerheterna på matmarknaden innan jag och Göran efter dom andra dragit tillbaka till hotellet tog lunch på ett ställe där borden man satt vid var som egna stekbord.

Mrpeterh och undertecknad. Smaskiga bläckfiskar, min hade ett vaktelägg intryckt i huvudet.
Mycket intressanta läckerheter
Man skulle behöva ha ett par dagar på sig att äta sig igenom denna fantastiska matmarknad.
Givetvis finns toaletterna i Hello Kitty utförande.
Stekt bläckfisk.

Resans gemensamma avslutning var i Gion, Kyotos Geisha kvarter där vi först promenerade genom delar av området och såg många japanskor i sina traditionella klädnader.

Traditionella kläder.
Maffiga te hus

Sedan var det avslutnings middag på ett tehus där vi blev underhållna av en maiko(en geisha lärling) även en riktig geisha kom och va med oss en kort stund innan hon behövde dra vidare. Under vår måltid dansade både maikon och geishan någon traditionell geisha dans. Vi fick även tävla mot geishan i en lek där hon utklassade de flesta, medans undertecknad var en av de få som lyckades vinna över henne. Mitt intryck var att det hela mest var märkligt och konstigt. Ser det bara som något unket sätt att ha kvinnor som objekt då geishor inte får vara gifta och är bundna av en mängd andra regler.

Här blev det en prövning att sitta på golvet hela middagen.
Maiko dansar
Geisha och Maiko
Nope, glass är det inte….
Fisk av något slag….
Utmanad av Geishan.
Ser enkelt ut, men vi var få som lyckades vinna över Geishan.

När vi sedan återvände till hotellet var det ett gäng som drog vidare på Karaoke, jag stod över då det redan var sent och jag skulle upp tidigt för att flyga hem. Vilket var lite synd, men jag har det kvar om det blir något återbesök.