Uppe med tuppen och fixa frukost, ville ju inte bli kvar med tältet på parkeringen när det började droppa in vanliga besökare på stället. När vi fått i oss frukost och rivit tältet och stuvat in det i bilen så tog vi en promenad bort till kyrkan för att få ledtrådarna till andra delen på multin GeoTourSwe2 – Fången på Kägleholm den vi påbörjade i slottsruinen kvällen innan. Sedan hade vi en full koordinat och kunde ge oss iväg och logga den välgjorda finalen.

Sedan blev det en ganska lång förflyttning till nästa cache GeoTourSwe2 – Lännäs forngård som låg vid en väldigt vacker och välbevarad hembygdsgård med flera fina hus och stugor. Här skulle vi leta ledtrådar efter ett antal bilder i beskrivningen vilket löstes utan problem, finalen bjöd på en extra knorr som uppskattades av barnen.

På väg mot nästa geotour burk passerade vi en Letterbox som såg intressant ut så det fick bli ett stopp för att logga den, Treudden vid Sköllersta. En märklig stenformation från forntiden. Då vi parkerat vid en sommarstängd förskola så passade vi på att leka lite på deras gård en stund.

Då det fanns begränsat med lekutrusning ute fortsatte vi snart vår färd. Nästa stopp var att logga GeoTourSwe2 – Tarstaborg en cache som ligger vid en fornborg. Då det var drygt 800m enkel väg från parkeringen laddade jag fickorna med russin och festis för att hålla myteriet borta. Kanonfint sommar väder gjorde det till en varm vandring, men med avbrott för att logga en annan cache på vägen och studera myror och annat på vägen gjorde att vi nådde fram utan knorr. Vägen tillbaka gick lika galant, hade sparat den andra cachen som låg på vägen till reträtten och den loggade vi utan problem trotts en lurig placering.

DSC_0169

Varma killar efter att ha kommit tillbaka och gått drygt 1600m i sommar värmen.

Sedan blev det faktiskt lunch på Gyllene Måsen utanför Kumla för att gjuta tålamod i min lilla grupp. Och nu hade himlen öppnat sig också så regnet öste ner, som skarp kontrast till det fina vädret tidigare.

Nästa stopp blev GeoTourSwe2 – Jättabergets hemlighet nu hade det hunnit bli eftermiddag, regnet som tidigare öst ner slutade strax innan vi parkerade men regnjackor beordrades på för säkerhets skull. Även här bjöds det på en promenad på drygt 600m enkel väg. Som tur var det en bra skogsväg större bit av vägen det var bara den sista biten som vi behövde upp i terrängen, men då gick det uppåt. Taggen passade på att mumsa i sig av blåbär från blåbärsrisen vi vadade igenom. Cachen var en ganska stor skapelse som barnen tyckte var lite rolig. Återtåget mot bilen gick utan missöden.

Sen eftermiddag och jag hade som vanligt inte en susning om vart det fanns bra plats för tältet. Dock så blev det ett cache stopp till vid GeoTourSwe2 – Teatern i Lerbäck för att lösa denna multin. Då jag slarvat och inte läst så noga i beskrivningen letade vi en del vid startkoordinaterna då det alltid skall finnas något att hitta där då det är en multi, det visade sig att så var det visst inte. Så efter att hittat ett skåp med teaterns ljudutrustning läste jag beskrivningen noggrannare och insåg att jag varit inne på fel spår. Sedan gick det lättare och delstegen betades av, F slog i huvudet i järnvägsvagnen när vi kröp under den för att leta efter ett steg så det blev lite gnissel i leden. Men vi var snart på banan igen och snart kunde vi logga den fina finalen.

DSC_0184_2

En liten teaterföreställning…

Sedan var det hög tid att hitta lägerplats, som vanligt var utbudet skralt och jag ville inte åka förbi nästa cache på min lista. Så denna sista kväll hittade jag en liten stenig vändplan för timmerbilar(?) som fick bli vårat nattläger. Helt klart resans sämsta lägerplats men den fick duga då det var hög tid för middag. Så när tältet hjälpligt slagits upp och tältpinnarna bankats ner mellan stenarna så blev det kokkorv och makaroner till middag.

När barnen somnat satt jag i månens sken och avnjöt en öl i den stilla sommarnatten. Nästa dag skulle vi ta oss hem, men inte utan några stopp till på vår resa…