Repris på fjolårets Äventyrssemester. Då barnens mor vill ha egentid på hemmaplan så blir det att ta med barnen ut på tält äventyr ett par dagar i slutet av sommarens semester. Det blev fyra heldagar med tre övernattningar i tält.  Min mål med resan var också att beta av ett antal cacher på årets Geotour i Örebrolän således styrde vi kosan norrut.

Första stoppet blev vid ett par domarringar där det även fanns en cache, vi letade upp cachen sedan fick barnen springa av sig mellan stenarna, klättra på stenarna och göra av med lite ”spring i bena” innan vi tog en fika i solen med en av stenarna som ryggstöd.

DSC_0078

Nästa stopp blev cachen GeoTourSwe2 – Karlskoga Hembygdsgård en myst som man skulle leta en del ledtrådar och objekt på hembygdsgården för att kunna räkna ut vart burken fanns. Jag var lite orolig innan att barnen skulle tycka att det var tråkigt när man inte kom direkt till burken, vad jag misstog mig! Barnen tyckte nog detta var resans bästa cache och F tjatade hela resan att han vill ta fler ”ledtråds cacher”. Efter vi hittade cachen så höjde jag moralen ytterligare med en glassbelöning i det fina sommarvädret på hembygdsgården.

Nästa cache i serien låg på promenad avstånd. En tradd, GeoTourSwe2 – Förväntan så det blev en kort promenad till denna cache. Bredvid denna så stod ett stort ute schack vilket barnen blev eld och lågor över så det blev givetvis ett parti spelat på det.

DSC_0085_11

Sedan åkte vi vidare till GeoTourSwe2 – Cirkelsegment en lite klurigt gömd cache. Den var inte helt lätt att hitta, speciellt inte som barnen fokuserade på att jaga varandra runt konstverkets olika delar vilket inte gav så mycket ro. Gav upp efter en stund och ringde en livlina, och som vanligt hinner livlinan inte ens svara innan jag hittade den lurigt gömda cachen.

Efter att sedan ha provianterat på Ica så fortsatte färden till letterboxen GeoTourSwe2 – A walk in Knappfors Där började vi med att inmundiga inköpt lunch och titta på dom fåtalet djuren på mini zoo innan vi gav oss på delstegen i letterboxen. Väldigt fint område att promenera i och efter en bra stund så kunde vi logga finalen.

DSC_0087_9

En rejäl ek på området som hölls vid liv med konstgjord andning kändes det som.

Det hade blivit eftermiddag och jag hade precis kommit på att jag glömt pumpen till den stora luftmadrassen, men vi kom till Hällefors innan affärerna stängde men utbudet var lite skralt så det enda jag fick tag i var en cykelpump med ett större munstycke som skulle fungera. ‘

I Hällefors fanns även GeoTourSwe2 – Millesparken en multi där man skulle leta upp olika konstverk. Det började egentligen bli lite för sent, med tanke på att barnen började bli trötta och hungriga och vi inte hade den blekaste aning om vart vi skulle tälta någonstans. Men jag ville inte lämna denna cachen bakom oss ologgad. Som tur var fanns det en rejäl lekplats som lockade barnen, och med ett löfte att få leka lite där efter vi löst cachen så föll barnen in i ledet. Som tur var cachen ganska snabbt avklarad och efter en stund på lekplatsen så var frågan vart vi skulle sova.

Körde runt på diverse småvägar för att hitta en bra plats att slå upp tältet på, först när jag kört nästan ett helt varv runt två sjöar kom jag på att titta i Gpsn vilka cacher som låg i närheten, då hittade jag denna: Kolarkojan vilken bara låg någon km bort. Vi åkte dit och kunde konstatera att här fanns ett rejält vindskydd med bra plats för tältet bredvid på en riktigt mysig plats.

Så det blev snabbt att slå upp tältet och laga middag bestående av kokkorv och makaroner. Den ny inköpta pumpen visade sig vara värdelös så det blev lungorna som fick kämpa för att fylla luftmadrassen ändå.

Då vi var mätta och tältet klart för natten så gick vi bort till själva kolarkojan och cachen och loggade den. Sedan gick vi ner till vattnet och barnen roade sig en stund med att kasta lite sten i vattnet.

Efter det tog vi en kort promenad i området och hittade en friluftscamping på andra sidan vägen där en holländsk familj ensamma slagit läger. Gjorde en mental notering att nästa gång skall jag nog förbereda mig bättre på att hitta lämpliga lägerplatser i förväg.

Barnen somnade snabbt i tältet i förvissning om att äventyren skulle fortsätta nästa dag.

DSC_0097