I Januari överraskades jag och min mellanbror av en present ifrån vår yngste bror, då vi då båda passerat 40-strecket. Presenten bestod av en packlista, några tillbehör(Tändstickor, öronproppar, skavsårsplåster och en rulle dasspapper + ett bidrag för att inköpa lite mer krävande utrustning. Och en resa till hemlig ort för vandring i en vecka där all mat skulle bäras med. Kanske som en lite kvittering för hans 30-års present ifrån oss som går att läsa om här: El Caminito del Rey (Spanien 2014) och här: Caminito del Rey (Spanien 2014) del 2.

Ett datum spikades så småningom och diverse kompletteringar av utrusningen gjordes under försommaren, med inköp av vandringskängor och andra lite bra kläder. Packlistan innehöll en försvarlig mängd utrustning och kläder plus en del menyförslag samt en uppmaning om att väskan max fick väga 20kg. Så efter lite packande och trixande kunde jag presentera en väska som vägde strax över 20kg och fick duga.

Fortfarande ovetande om målet så satte jag mig på tåget till Gbg där resan skulle utgå ifrån. Pass ingick inte i packningslistan så Norden var det begränsat till och med tanke på packlistans innehåll(underställ mm.) och broderns tidigare eskapader så hade jag räknat ut att det borde vara fjällvandring eller något liknande i Norge och/eller Sverige.

Efter att ha sovit över hos brodern så var det tidig revelj och avfärd mot Göteborgs Central, där var det ombordstigning på ett tåg mot Oslo och först när tåget börjat rulla och enda flykten var den något dyranvända nödbromsen på väggen bredvid avslöjades resans mål, då brodern tog fram två fjällkartor över Norge och berättade vad hela äventyret skulle gå ut på.

Efter ett par timmar på tåget blev det byte till buss strax före Oslo pga av spårarbete och ett tag senare rullade vi in i huvudstaden och blev avsläppta på en grusplätt några spjutkast ifrån Järnvägsstationen. Då¨det var dags för lunch så äntrade vi uteserveringen till en restaurang och beställde varsin hamburgare med tillhörande svindyr norsk öl. För att ladda upp lite inför detta äventyr.

IMG_1122

Efter maten hade vi lite tid att slå ihjäl innan tåget(ersatt av buss) avgick. Så då blev det en promenad bort för att bestiga taket på Oslos operahus som en liten för aning om vad komma skall….

IMG_1127

Yngste brodern.

Där fanns en traditionell cache och en Earth Cache som jag passade på att logga så att jag kunde räkna in även Oslo på kartan, en huvudstad kvar i Norden att besöka past geocaching.

Sedan var det dags att äntra ersättningsbussen som gick en bit på vägen och efter nästan en timme var det dags att byta tillbaka till järnhästen, tio minuter tillgodo, men en snabb titt i telefonen visade att den närmaste cachen var ca500m bort så det fick vara. Men efter att ha åkt ett bra tag så blev det tågbyte i Brumunddal och då nästa tåg var försenat så hade vi nästan en halvtimma tillgodo. Mina mugglar bröder slog sig ner på gräsmattan och jag lämnade min packning hos dom och gjorde en snabb tur i omgivningarna och kunde logga tre cacher under detta korta stopp.

Nytt tåg rullade in och vi äntrade det för fortsatt färd in i den Norska vildmarken och sedan byte till en väntande buss i Otta som tog oss vidare till Lom där vi tog in på camping för natten då vi skulle åka vidare i buss tidigt nästa morgon.

När väl tältet var uppslaget och vi lagat oss middag, inmundigat densamma blev det en promenad i omgivningarna. Där vi bland annat besökte denna fantastiska stavkyrka med tillhörande cache:PPJ #67 Under Lomseggje – stavkirke

IMG_1135

Det fanns även zipline längsmed forsen som såg riktigt kul ut, men då timmen var sen så var den stängd.

Sedan besöktes lokal och ytterligare varsin svindyr norsk öl passerade våra strupar innan läggdags.