Då var det dags att lämna Cusco och Peru för denna gången. Upp tidigt som vanligt för att hinna med flyget. Det var bara vi och sophämtningen som var vakna. Sophämtningen här bestod inte att man tömde några sopkärl i sopbilarna utan man sonika skyfflade in soporna med skyffel som låg helt opaketerade i högar på trottoarerna.

Första flygningen gick från Cusco till Lima(Perus huvudstad), där vi hade ett byte med tre timmars väntan.

När vi klev av planet i Lima så var det väldigt mycket folk som stod och väntade i ankomsthallen framförallt en massa tjejer. Tyckte att det var lite märkligt och funderade om det var en massa arbetspendlare med flyget. Men det visade sig att vi tydligen haft lokala(?) kändisar med på vårat flyg, en i gruppen hittade denna filmen efter vi kommit hem.

 

Nåja, vi märkte inte av den uppståndelsen utan fördrev tiden på flygplatsen med att äta och inta några pilsner innan nästa plan gick.

Nu gick färden tillbaka till Sao Paulo, flyget skulle ta drygt fem timmar och sedan gjorde tidsskillnaden ytterligare två timmar så där försvann hela dagen. Dock visade sig det vara oväder över Sao Paulo så efter ett ganska skakig inflygning i åskoväder med minst en blixt var 5:e sekund så avbröt man landningsförsöket och lade sig och cirklade i luften en 3-4mil bort. Sedan gjorde man ett nytt försök att landa som gick riktigt bra även om det var lite skakigt. Kan ju lugnt säga att det inte var den bekvämaste väntan, men det var ju bara att gilla läget.

Vi kunde checka in på hotellet i Sao Paulo strax före tio på kvällen och kunde äta sen middag på hotellet strax innan buffén stängde kl 22. Sedan var det bara att gå att lägga sig för att sova för att orka med nästa dag i Sao Paulo.