Ny dag nya äventyr! Efter en god natts sömn tack vare riktigt bra hörselproppar(tack brorsan) då det fanns fler än jag som drog rejäla stockar i sömnen. Dock så var det ”sovmorgon” då inget direkt var planerat på förmiddagen. Så vi kunde avnjuta en riktig frukost på vandrarhemmet, smörgåsar och te…coca te…i lugn och ro.

Efter frukosten så beslutade vi oss för en stadspromenad för att logga multi cachen Plaza Tour CuscoPlaza Tour Cusco som var en av dom två som jag hade kvar att logga i Cusco. Förutom undertecknad så följde Vw-bus, Svegrim, Gottigris och tigertassen med då det var vi som skulle vidare tillsammans på äventyr på eftermiddagen. De övriga hade andra äventyr inbokade för dagen. Multin bjöd på en fin vandring genom staden med delsteg på flera av stadens olika torg. I varje större gathörn stod en eller flera trafikpoliser och dirigerade trafiken med hjälp av visselpipor(ett djävla visslande). På smala gator och gränder tog vi oss mellan dom olika torgen.

När vi loggat multin var det inte långt till den sista cachen Kusilluchayuc som ligger vid ruinerna av ytterligare en plats som Inka indianerna byggt. Dock så var vägen dit i princip uppåt, krokiga vägar och långa trappor tog oss upp till denna plats. Vi fick stanna ett antal gånger för att hämta andan då vi befann oss över 3500m över havet och luften var ganska tunn.

Väl framme vid cachen Kusilluchayuc så hann vi inte leta länge efter den innan vi fick sällskap av Karicka med partner och 2/3 delar Camping4us som kom från ett helt annat håll. Dom hade ”fuskat” och tagit taxi hit upp, vi hade ju gått hela vägen. Med gemensamma ansträngningar kunde vi snart hitta cachen och logga den utan att parkvakten som satt en bit bort lade märke till vår aktivitet.

Sedan var det bara att vända neråt igen för oss. När vi kom fram till en större gata tog vi lokalbussen ner till centrum då vi kände oss nöjda med promenerandet för stunden. Väl i centrum så var det dags att tysta våra skrikande magar och vi tog i princip 1:a bästa restaurang. Det blev alpacka igen för mig då det visat sig vara riktigt gott och jag blev inte besviken. Efter lunchen var det dags att ta sig tillbaka till vandrarhemmet då vi skulle bli upplockade vid två tiden för nästa äventyr.

2016-02-26 12.38.36

Grillad Alpacka.

Väl tillbaka på vandrarhemmet blev det att packa lite förnödenheter då vi inte skulle vara tillbaka förrän nästa dag. Vår skjuts kom i utlovad tid och hämtade upp ett ganska förväntansfullt gäng. Och efter drygt en och en halvtimmes bilresa så var vi framme.

2016-02-26 15.41.20

Bilden ovan: Jag på marken vid dagens och en av resans höjdpunkter Skylodge  till höger om mig ses tre kupoler högst upp på bergsväggen det var där vi skulle sova inatt.

Bara att klättra upp dit alltså…. Som tur är så är det en viaferata led dit upp så att ta sig dit upp är ganska lätt och säkert….

Efter en kort genomgång och vi fått på oss vår utrusning så var det bara att börja klättra.

Efter ett par timmars klättrande med några korta pauser för vatten och lite snacks medans man beundrade utsikten. Så var vi framme vid kupolerna som skulle vara vårat boende för natten. Svegrim kom en kanske en halvtimme efter oss andra med den andra guiden som var djupt imponerad av hans bedrift.

Det var två kupoler bredvid varandra och en lite ovanför dom andra. Jag och Vw-bus bodde i den översta, dom andra i den ena undre och dom två guiderna i den tredje. Guiderna meddelade att middagen skulle serveras i dom andras kupol om drygt en timme och tills dess kunde vi göra som vi behagade. Jag och Vw-bus klättrade upp till våran kupol och lämnade vår packning där innan vi klättrade vidare en bit för att se på utsikten innan det blev mörkt. Sedan klättrade vi ner till dom andra och medans vi väntade på middagen så trollade jag fram två öl ur min ryggsäck så att vi kunde fira lite att vi lyckats med denna bedriften. Sedan kom guiderna över och serverade trerätters middag med vin till. Både maten och vinet smakade riktigt gott.

En stund efter matten var det dags att göra kväll. Jag och vw-bus skulle då ta oss upp till vår kupol i mörkret efter både öl och vin…. Dessutom den jobbigaste biten på hela klättringen då det var lite överhäng som skulle passeras, men det gick bra och efter att ha tittat på stjärnorna en stund så var det dags att lägga sig. Det var ju en dag i morgon också och då skulle vi ju ta oss ner på ett helt annat sätt….

P1040217

Sovdags