Efter allt för få timmars sömn, så blev vi upphämtade av två minibussar som vi bokat innan. Först på schemat var att ta sig över gränsen till Paraguay, dels för att logga den tradd som fanns där och sedan hade några i gruppen anordnat ett event här också.

Vi lämnade först några vid köpcentret där eventet skulle hållas innan vi fortsatte i en minibuss till den hägrande cachen  Ciudad del Este som låg på en trång shoppinggata med små affärer på varje sida, mitt i gatan gick ett stråk av träd som delade av körfälten och i ett av träden satt cachen placerad. På marken var det fullt med skräp och djurben så det var inget speciellt trevligt ställe.

Sedan återvände vi till köpcentret där eventet var och intog frukost på ett café där. Sedan fortsatt färden i minibussarna mot den Argentinska sidan av Iguazúfallen, på vägen dit stannade vi våra chaufförer vid cachen Zoo Iguacu på Brasilianska sidan och alla hoppade ut för att logga en cache vid ett synes obetydligt träd. Chaufförerna bara skakade på huvudet.Innan vi fortsatte till nationalparken där Vattenfallet med STORT V ligger.

Efter inträdet i nationalparken så hoppade vi på ett litet turisttåg som tog oss bort till gångbron som leder ut mitt i vattenfallet till en plattform över Djävulsgapet där vattnet störtar 80m rakt ner. Innan gångbron han vi dock med att logga första cachen i Argentina och hade då loggat cacher i tre olika länder före lunch :). Vägen ut på gångbron bjöd på vackra fjärilar, sköldpaddor och stora fiskar i vattnet. Man kunde också se spår av gångbrons föregångare som tydligen inte klarade vattentrycket….

 

Sedan kom vi fram till ett av de mäktigaste vattenfallen jag besökt! Man räknar med att det är 160-260 olika fall beroende på vattenståndet. Första bilden nedan är snodd ifrån Earth cachen Fallas do Iguaçu / IGUAZU Fault  där ser man plattformen över Djävulsgapet på vänstersidan av fallen.

iguazu_luftbild_jp_1201493s

Bilder tagna ifrån plattformen:

P1030970P1030972P10309752016-02-22 12.43.212016-02-22 12.47.56

2016-02-22 12.44.54

Foto:Stadsalv

Hela gänget samlat på ett och samma ställe.

IMG_9026

Bakre raden från vänster: Karicka, Djurets(jag), Gottigris, Långanfans, Disosmatte, Benganbilog, Camping4us(Patrik), Camping4us(Matilda),Karmansbo.
Mitten raden på sniskan: Petercabrio
På huk: Vw-bus, Svegrim, Coco_c, Tigertassen, Emsliten, Stadsalv, Camping4us(Anneli), Mugglare(Sussane)

Efter besöket vid Djävulsgapet så fortsatte vi runt i parken, dels för att logga fler cacher och dels för att se vattenfallen från flera olika håll. Klicka på bilderna för att se dom i full storlek.

Vi såg även en krokodil och dessa små lemurer(?):

När parken stängde på eftermiddagen blev vi upphämtade av våra chaufförer igen för transport till baka till vårat hus. Dock var vi ganska hungriga och bad dom först köra oss till någon bra restaurang för intagande av middag.

Ojojoj, vilken middag sedan. Det blev en ganska flott restaurang med välklädda kypare och ett dignande buffébord av allsköns läckerheter så som en stort fat med vaktelägg. Sedan kom den ena kyparen fram till bordet med det ena grillade köttstycket efter det andra som dom skar bitar av direkt vid bordet, tror det var närmare 15st olika köttbitar framförallt ifrån nöt men även gris, kyckling, grillad ost och banan. Jag hann aldrig gå och hämta mer än en gång vid buffébordet jag åt mest fantastiskt gott kött i alla dess former!

Kan säga att vi blev mer än mätta. Sedan åkte vi tillbaka till huset efter att ha bunkrat lite öl och förnödenheter på en supermarket. Väl tillbaka i huset blev det relax i poolen i regnet för att mjuka upp våra ömma och stinna kroppar.