Då var det dags att lämna Intervales och bege oss till Foz do Iguaçu för att besöka de fantastiska Iguazúfallen. En nätt liten bussresa på ca 90mil.

 

Bussen hämtade upp oss kl 06:00 på morgonen så efter en snabb frukost så var vi lastade och iväg. Det var ingen direkt motorväg utan mycket småvägar och mycket upp och ner längs bergsidorna med ibland hissnande utsikter.

Efter ett par timmars körande stannar bussen för att vi skall kunna sträcka på benen och gå på toaletten, döm om vår förvåning då det är på det enda stället på flera mils omkrets där det fanns en geocache(Morro do Ouro – Apiaí/SP). Så resultatet till dom inföddas förvåning är att alla i bussen direkt springer upp i skogen i stället för att gå till rastplatsens toaletter.

Eftersom Brasiliens enda(?) Virtuella geocache Smile City ligger i Curitiba och det endast skulle bli en ca 5 timmars omväg att besöka den med bussen, så hade vi givetvis sett till att vi besökte den på vägen. Man skall fota sig vid det vackra Palmhuset i en botanisk park.

Sedan fortsatte bussresan vidare ganska många timmar, när det hade blivit mörkt stannade vi vid en ”vägkrog” för att få något att äta, eftersom det var söndag hade dom i princip stängt men vi lyckades få dom att starta upp köket igen. Vi hade nog inte speciellt höga förväntningar på vad dom kunde erbjuda. Först dök det upp några potatiskroketter i en skål som vi delade broderligt på. Men sedan dröjde det inte länge förrän rätt efter rätt landade på bordet, kött, ägg, sallad och en massa annat. När dom till slut kom in med en jätteskål bönor fick vi säga stopp. Vi var mer än nöjda, mätta och belåtna efter denna fest måltid. Som sedan inte kostade oss många kronor heller.

 

Klockan var närmare två på natten då vi kom fram till det hus vi hyrt i Foz do Iguaçu. Det tog ett tag att reda ut var alla sängplatser till 18personer fanns någonstans och sedan duscha och sätta allt på laddning inför morgondagen. Så klockan hann passera 03 innan jag sov i alla fall.

2016-02-22 21.55.23