Det skulle bli en snabb logg efter fullmäktige…

På väg hem från mötet stannade jag här för en snabb logg, hoppade ut i mörka skogen(ca 21:30) med ficklampan i högsta hugg, det var bara ca 80m till burken så det skulle ju gå fort, passerade några ställen som såg intressanta ur cache synpunkt, men GPSn pekade 15m bort så jag fortsatte, hade lite problem att hitta nollan och framförallt att hitta något lämpligt gömställe.

Snurrade runt i snåren och hittade inget lämpligt, tänkte då kolla igen på GPSn för att se om jag kommit ifrån nollan. Ser då till min fasa att den är död, batteri torsk helt enkelt. Detta som skulle bli en snabb logg efter mötet, ikläd lågskor och allt annat än cache anpassade kläder, så har jag inga extra batterier på mig. Mobilen som inte går att navigera med har i princip slut på kräm också, så det kan inte bli några långa nödsamtal…, bilen då den står någonstans 80-100m bort, vilken tur att fjärrkontrollen till den funkar sådär max 30cm från bilen.

Vad göra? Att jag snurrat runt ett tag och letat i mörka skogen hjälper ju inte det nästan obefintliga lokalsinnet…. Det var bara att stanna upp och tänka väldigt noga på hur jag rört mig och från vilket håll jag kom ifrån, chansade och tog ut riktningen, E20 hördes visserligen, men det hade blivit en bit att gå och hur skulle jag sen hitta bilen?

Traskade iväg och efter ca 50m kommer jag fram till en traktorstig som jag inte kände igen, här ifrån kom jag i alla fall inte… Nåja följde den åt troligaste hållet och kom ut på vägen efter ytterligare 100m. Såg inte till bilen, men hittade den bakom nästa kurva.

Det tog inte så lång stund, men jag hann förbanna mig själv ett antal gånger!

Väl tillbaka i bilen så hittade jag några alkaliska reserv batterier som låg i bråten på golvet under Fs stol. Gjorde ett nytt försök med nya batterier i GPSn och ett par extra i fickan! Nu nollade GPSn på ett helt annat ställe och jag kunde snart klämma den lilla grisen på upplysningar om var cachen fanns.