Fick möjlighet att åka på detta eventet, var lite skeptisk till att om någon skulle övernatta så jag skickade en förfrågan till tidigare vapendragare som skulle närvara på eventet.
Fick då svar från Treo att han minsann skulle sova över och att han redan skulle ner på Onsdagen. Det blev en snabb förhandling med familjen och så kunde jag också åka en dag tidigare.
Då vi kom från olika håll så bestämde vi oss för att mötas kl 22 vid eventet.
Då det var en bit(1km) från P-platsen till eventet så körde jag in så långt jag vågade och kom 400m närmare innan jag inte vågade köra längre. Visste dock att Treo hade en bättre bil så jag inväntade honom och efter att ha förflyttat packningen till hans bil så körde vi vidare. Vi fick röja vägen från nerfallda träd men det stoppades oss inte till slut så kom vi inte längre men då var det bara ca 200m kvar. Så vi lastade på oss så mycket vi orkade att bära av packningen och släpades oss fram till eventkoordinatrerna i det tilltagande mörkret. Men vi möttes inte av något vindskydd utan bara av ren vildmark och träsk. Lämnade då packningen vid ground zero och utökade sökområdet lite men inga vindskydd stod att finna. Fick tillslut ringa upp arrangören och fråga, då visade det sig att vindskydden låg på ett helt annat ställe. Det var bara att kånka tillbaka packningen till bilen och göra en förflyttning.

Rund midnatt kunde vi slå läger i vindskydden, tända en brasa knäcka ett par pilsner och ta oss en whisky. Sen blev det cachingskrönor en timme innan vi somnade in efter kl 01.

Vaknade vid sju, måttligt utvillad men kunde inte somna om. Vi hade letat igenom vindskydden föregående kväll(läs natt) om det låg någon cache där, men kammat noll. Gjorde ett nytt försök medan Treo sov men kammade noll. Tog då en morgonpromenad på 161m i vardera riktningen för att se om jag kunde snoka upp någon burk, men inte heller det lyckades. Väl tillbaka började Treo visa livstecken och snart var morgontoaletten gjord och frukostdags. Treo satte igång och steka bacon och ägg och snart var vi mätta belåtna och taggade inför dagens övningar.

Vi var lite tidiga vid koordinatinladdningen men snart fick vi sällskap av den ena cacharen efter den andra. Snart dök även arrangören upp liksom Swerker som stod för själva iladdningen av koordinater i GPSn. Swerker behöll GPSerna så ingen skulle tjuvstarta och sen fick man ta sig till själva eventplatsen 600m bort lite på måfå. Men det var ju inga problem för oss då vi redan varit där och ”rekat” kvällen innan :).

Väl framme så var det mingel och fika en timme innan start. När själva cache jakten började så blev vi ett litet gäng som höll ihop, förutom undertecknad var det Treo, Leo 72, Grynet, Swerker och Linsrille. Vi stegade snabbt iväg till närmsta cachen och jag blev den som hittade den först,  log brett och tänkte skriva min FTF-logg men döm av min förvåning Bumba hade redan varit där! Sedan loggade vi cache efter cache med Bumba envist framför oss någonstans,  det spekulerades vilt hur han kommit före utan att vi märkt det. Men vi insåg att han nog varit snabbt iväg när GPSerna delades ut.

Vi cachades oss medsols i symbolen och loggade den ena traden efter den andra, några av mystarna löste vi delsteg på vägen och när det var dags för återsamling kl 15 så hade vi avverkat en halvcirkel i symbolen, 9trad en myst och en multi. Så det smakade gott med lite korv och annat gott.

Efter nästan en timmes break tyckte jag och Treo att det var dags igen, så vi togs iväg för eftermiddags turen, snart var Grynet, Swerker och Linsrille ikapp oss. Vi började med Kamouflage och sen gav vi oss på multin Linslus  som var riktigt bra gjord. Dock så lyckades vi warpa(warp zone) och hoppa över ett steg, men lika glada om inte gladare var vi för det om än något förvirrade. Lite spoky var det också att på två olika ställen längs multin satt det störtade heliumballonger i träden… Sen tog vi oss motsols i symbolen och nästa på tur var Find Gollums Way och det var verkligen att hitta rätt väg i träsket och ta sig över krondike efter krondike. Men vi lyckades ta oss fram hyfsat torrskodda.  Sen kom vi snart till mera lättillgängliga cacher som låg efter vägar och stigar vilket kändes skönt.

Sedan kl 19 var det återsamling igen med grillning och prisutdelning då hade vi hunnit med 21 cacher totalt under dagen vilket var en topp placering. Dock snodde Palmqvist priset för flest loggade cacher då han hade fler FTFer än vi i vårat gäng. Bumba fick givetvis priset för flest FTFer, 10st av dylika hann han med.

När sen själva eventet var slut, beslöt jag och Treo att ge oss på Caching Camp #33 – Tree(xigt) som vi passerat innan men inte lyckats logga, nu försåg vi oss med diverse utrustning och tog oss bort till cachen. Mycket fyndig lösning på denna cache, snart kunde den loggas utan större besvär. Precis när vi var klara dök Swerker, Linsrille och Ankarcrona upp och vi beslöt oss för att gemensamt fara runt och logga en del av mystarna som låg en bit bort. Ankarcrona som lagt ut hela serien fick vi ingen hjälp ifrån utan han följde med för att dokumentera vår framfart.

På vår kvällsrunda blev det fyra mystar till loggade och en gammal trad som låg ”ivägen”.

Sen var det skönt att krypa ner i vindskyddet, dock så var uppslutningen inte direkt stor utan det var bara Jag, Treo och Linsrille som övernattade och således kvalificerade oss för en ”riktig” logg på eventet, 🙂