Efter allt för lite sömn var det så dags för final momentet. Det lag som kom först skulle få 10poäng, 2:an 8, 3:an 6, 4:e 4 och alla andra 2 poäng. Så finalmomentet skulle vara avgörande för en handfull lag som låg i toppstriden.

Samling var nedanför en gammal slalombacke av mindre modell. Här skulle lagen springa stafett uppför slalombacken och hämta siffror till en koordinat, när alla tre varit uppe och man fått ihop koordinaten så skulle man visa upp den för en funktionär innan man körde till koordinaten. Sedan skulle man ta sig till koordinaten och där paddla kanot en sträcka.

Jag och andreasma fick på våran lott att paddla så vi tog på oss flytvästarna innan löpningen för att spara några sekunder. Jag började springa i vårat lag, djävlar vad jobbigt det var, backen kändes som mount everest. Jag hade väl inte den bästa placeringen inför växlingen, men när vårat lag var färdiga så hade vi tagit oss fram till den övre hälften tack vare en stor insats av Clasf. Sen var det bara att rusa till bilen och dra iväg. Det var kanske inte så lyckat att ha ett bilkörningsmoment i tävlingen då det blev buskörning till koordinaterna, undertecknad inget undantag.

Väl framme vid kanoterna mitt i stan så kastade jag och andreasma oss ur bilen, Clasf fick på sin lott att parkera den på lämpligare plats medan vi fortsatte med att snabbt ta en kanot. Vi slängde ut flytvästarna, då vi redan hade våra egna på. Och fick snabbt ner kanoten i vattnet, inte lika snabbt som Team Skövde som fick i kanoten men inga personer så den flöt ensam i ån. TPPH stod och viftade desperat på stranden efter sin kanot så jag förbarmade mig och puttade tillbaka den med min paddel.

Jag i blå flytväst närmast kameran.

Vi hade missat att ta reda på vart vi skulle paddla så vi hängde bara på närmaste kanot i förhoppningen att de visste. Andreasma satt fram och jag bak och vi paddlade som galärslavar, svetten lackade och armarna värkte av ansträngning. Det visade sig att vi skulle paddla runt en liten ö och sen tillbaka, vet inte hur långt det var men det kändes som vi paddlade i evigheter. Vi var inte speciellt synkade heller så kanoten for som en flipperkula från en sida till den andra. Vi blev om körda av två eller tre kanoter och lyckades själva ta oss förbi noll motståndare. Väl tillbaka svettandes mjölksyra så ramade vi nästan kajen och andreasma var på väg ner i pluret, men räddades av Clasf som stod där för att ta emot oss. Sen var det bara att snabbt få upp kanoten och springa till en stolpe för att tuta i en gummituta. Vi kom in på sjunde plats och eftersom vi kom före Team Skövde så var vi nöjda :).

Hur vi kom totalt i hela tävlingen har inte blivit offentliggjort än, men vi tror att vi hamnade någonstans i mitten och det får man vara nöjd med. Denna ”tävling” är det roligt att deltaga i oavsett vilken placering man får kan man känna sig som vinnare.