Då var det äntligen dags för att delta i detta spännande event. När eventet publicerades registrerade jag snabbt ett lag. Tillslut så blev det Clasf, andreasma och undertecknad som bildade laget ”de Tre Musketörerna”

Fredagen började med att Clasf kom hem till mig på förmiddagen och sen fortsatte vi gemensamt till Örebro för att värma upp med lite cacher med lite högre T-rating.

Första cachen var Marieberg#1 Kalles klätterträd som snabbt klarades av utan annan utrustning än handskar. Så vi begav oss snabbt vidare i det fina försommar vädret.

Nästa objekt blev BirdieBridge#2 och där var det redan aktivitet när vi kom. max3 och Gullborga var redan i full färd med att logga cachen. Alltid kul att träffa andra cachare i fält! När de var klara så var det bara att härma deras angrepps sätt och ta sig till burken. För Clasf gick det snabbt och smidigt att ta sig upp. Sen var det min tur och jag hade inte klättrat uppför rep tidigare men Clasf lånade ut sin utrustning och instruerade. Efter lite fumlande kom jag upp och kunde logga cachen, sen gjorde jag om proceduren en gång till bara för att öva lite extra inför helgens strapatser.

Nästa stopp blev Klattertradet , Ett fantastiskt fint träd mitt i ett villaområde, vi hade lite problem att ta oss upp i trädet. Hade teleskopstegen varit med hade det gått på ett par sekunder, men eftersom dylik utrustning inte var tillåten på helgens event så var denna inte med. Grenarna var alldeles för grova för att man skulle kunna få grepp om dom och ta sig upp. Efter att ha använt i princip alla slingor vi hade och min mini ”repstege” så kunde vi ta oss upp. Här syns Clasf när han loggar:

Sen bar det av till The High Way en cache som ligger under en motovägsbro. Clasf lyckades klättra upp en bit på en stupränna så att vi kunde fästa slingor och mini ”repstegen” för att ta oss upp på fundamentet. Väl där uppe hittades inte bara burken utan även en av X-pointen till helgens event. Vilket gjorde att vi kunde planera snabbaste angreppssättet inför helgens tävling.

Vi begav oss vidare en bit utanför Örebro till Lanna Kalkbrott och till cacherna Rainbow Grail och Lanna kalk. Ett fantastiskt fint ställe! Rainbow gick att ta utan utrustning, bara att kliva ner på en avsats och logga. Lanna kalk däremot behövdes det lite rep för att nå och för att komma upp torr… Men det var inga problem, det var ju därför vi var här :). Jag och Clasf riggade snabbt repet. Under tiden dök max3 och Gullborga upp även här, men nu var det deras tur att vänta på oss. Jag firade ner mig först och loggade utan problem, inga större svårigheter att ta sig upp heller trots att det hintades om det i cache beskrivningen. Och lika galant gick det för Clasf och snart kunde vi packa ihop och ge oss iväg mot nästa…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sista för idag blev Beachhandboll en snabb och enkel logg, dock fick vi improvisera lite eftersom vi inte hade någon stege med oss och det skulle varit lite overkill att använda den övriga klätterutrustningen.

Sen fick vi bege oss in till stan för att äta en bit mat innan det var dags för samling och genomgång av Nordic X-treme 2011. Innan samlingen hann vi ta oss ut till vårat boende som Eaglewood i laget Cache&Relax ordnat och även möta upp vår tredje lagmedlem Andreasma som åkt med Eaglewood från Gbg.