En vän blev skyldig mig 5o riksdaler efter senaste cache rundan ihop. Efter ett par dagar fick jag detta mailet:

”… Som jag är skyldig dig finns som final i en 2-stegs multi.

Första steget finns här:
n 58 40.757
e 013 50.815
Leta efter en bekant behållare. Identifiera innehållet och därmed en siffra. Siffran är z i nedanstående koordinater (finalen).
n 58 40.x
e 013 50.y

x =  11006-z
y =  11284-z”

 
På första steget hittar jag en anonym miniatyr flaska med ”okänt innehåll”, inehållet visar sig vara whisky… Men för att få fram dom siffror jag behöver så måste jag räkna ut vilken whisky det är!
Så det blev hem att lukta och smaka för att ringa in den rackaren.
Kom till slut fram till att det var en Laphroaig Quater Cask. Sen blev det lurigare, av uträkningen att dömma så behövde jag ett 5-siffrigt tal runt 10-11000. Försökte med en del av streckkoden framlänges och sen en annan del baklänges men utan resultat. Efter ytterligare en hint från utläggaren kom jag på att det var produktnummret i Sytembolagets katalog. Och kunde nöjt hämta mina femtio kronor. Tänk om man alltid fick 50:- för varje cache man tog…
Tack Martin! för en kul utmaning.