Tog mig en tur till Kumla igår för att logga lite cacher. Jag kikade dagen innan på SMHIs snödjupskarta och såg att Kulma/Örebro och Karlstad var dom ställena i närområdet som hade minst snö så jag styrde kosan dit.

På vägen upp gick jag bet på en intressant cache i Laxå, Tiveds vägen 23. Men det får bli att återkomma när snön är borta.

Väl framme i Kumla blev det en del ”vanliga” trad cacher, bla vid Kumla sjöpark och ett skomakar museum. I min irrfärd mellan cacherna så passerade jag ett intressant objekt, men det skulle inte ligga någon cache där. men eftersom jag inte löst alla mysterys så gjorde jag en chansning och genomsökte objektet, bingo! Hittade finalen på en multi som jag tänkt att ta senare under dagen, det var ju synd att det inte var en svår myst, men jag är glad ändå.
Den enda myst jag löst visade sig vara gömd under ett par ton snö, så den fick jag ge upp. Men det finns ett par roliga teknikcacher som är gjorda som multis, som var riktigt bra, The Phone och The King of Denmark. Kan starkt rekomendera dom.

Höjdpunkten var ändå Kumla:High Heels, när jag kommer dit inser jag att det är en T-5a, GPSn nollar vid ett gammalt transformatorhus i tegel. Svär lite över att jag inte fått med mig teleskopstegen, den låg i den andra bilens bagage som var igenfruset när jag gav mig av på morgonen. Inser dock när jag ser burken att den bara skulle räckt halvvägs då burken sitter sex-sju meter upp. Attans, vad gör jag nu? Tänker att jag måste logga denna burken(hur ofta tänker man inte så :)). Tar och kikar på den närmaste villan på andra sidan vägen, dom borde ha en stege då huset är över två våningar, men ser ingen i trädgården. Går vidare och spanar in på andra tomter och ser sen en stege. Måste logga burken, tänker jag igen, sväljer stoltheten och ringer på.

Presenterar mig och frågar om jag får låna stegen, skall du dit frågar hon och pekar mot transformatorhuset, efter att jag svarat jakande på det får jag låna stegen utan ytterligare förklaringar. Cachen loggas lätt och när jag är på väg tillbaka med stegen blir jag stoppad av grannen som undrar varför det är folk som klättrar där. Förklarar läget och damen blir nöjd.

Efter den cachen börjar det kurra i magen och jag styr kosan mot Örebro för att få sushi till lunch, blir några cacher på vägen men snart så är jag framme och avnjuter en 15-bitars sushi. Sen blir det en snabb promenad runda i grannskapet och jag loggar sju cacher till innan det är dags att åka hem för att vara hemma i tid. Totalt blev det 21 cacher loggade varav 3 multi och  5st DNFer.