Dagen med stort D!  Gick upp en timme innan frukosten serverades och tog en tur på stan, loggade 5 cacher och DNFade en. Lördag morgon kl 7.00 är det perfekt att logga stads cacher då mugglarna i princip är obefintliga. Dock så när jag var vid en cache och loggade så stannade en polis bil 10m bakom mig, men poliserna tog ingen notis om mig utan gick åt ett annat håll. Kanske var det för att jag lånat Frodos mantel :).

Frukosten avnjöts med gamla bekanta från Örebro/Hallsberg och FAD-crew efter frukosten skyndade FAD-crew åt sitt håll medans vi andra tog en promenad till den närmaste cachen. Sen avvek jag för att hinna ta en cache på Orust innan för-eventet FBD, eftersom jag saknade Orust i min statistik(löjligt jag vet 🙂 lite skadad är man)

FBD(Fumble before dark) var mycket välordnat, dels fanns det en del utställare så som Garmin och två shoppar som sålde geo-prylar. Sen var det en mängd föreläsningar uppdelade i olika pass, bra att man i år hade lagt in paus mellan föreläsningarna. Själv så höll jag en föreläsning i GSAK en repris på fjolåret då jag gjorde samma sak då. Verkar vara lika uppskattat då som nu. Övriga föreläsningar handlade bla. om Första hjälpen, föreningen gc.se, cache eye, Garmin etc.

Efter FBD så åkte jag med Leo72 och checkade in på ett nytt vandrarhem, STF vandrarhem i Stenungsund sunkigare ställe får man leta efter jag har bott frächare i tält både på Hulsfred och Roskildefestivalen. Sen blev det en pizza på stan och sen ville Leo72 logga en cache utanför, jag blev konfundersam eftersom jag inte hade den i min gps. Det visade sig att den varit arkiverad i nästan ett år, men burken fanns kvar. Vi gjorde två försök till på cacher som bara leo72 hade i sin gps men dom var borta.

Åkte sen tillbaka till FBD därför att det var där koorinaterna till FAD skulle släppas, då de är hemliga innan för att inte avslöja event platsen. Jag hade gissat innan att det skulle vissa sig att vara samma ställe, inte så svårt att räkna ut. Då det inte kan finnas så många lämpliga lokaler i grannskapet. Själv fick jag veta vart det var redan på förmiddagen då jag skulle hjälpa till med registreringen.

Efter att ha svettats med att registrera ett par hundra deltagare så begav jag mig ut i mörkret i sällskap av Drejan och Kusin. Eventet går ut på att man skall hitta orienteringskontroller i mörkret, en del kontroller lite speciella som inte kanske går att ha som riktiga cacher i skogen en längre tid. Tidigare år har vi hunnit förbereda oss innan vi gav oss ut, men nu fick vi improvisera lite grann då vi alla hjälpt till med registreringen, så efter att ha DNFat första gömman skyndade vi oss en bit för att lägga övriga event deltagare bakom oss.

Totalt lyckades vi logga 30st kontroller, vilket var riktigt bra. Ett par DNFer blev det givetvis också. Det bjöds på en del roliga gömmor, den klassiska baren lyckades vi ta nästan först vilket var en liten missräkning då den passar att ta lite senare när man känner att man behöver någon form av förfriskning. Även bollröret från i fjol hittade vi, men lyckades inte få det att fungera. Sen var det en liten blinkande fyr som vi hittade på andra siden en liten tjärn(?), ett klassiskt reflexspår och sen en tavla man skulle pricka med kottar.

Väl tillbaka till återsamlingen var man härligt trött i hela kroppen. Vid utsatt tid började utlottning av priser, och i år gick det mycket smidigare än i fjol, det märktes att man tagit åt sig av kritiken. Själv vann jag en http://www1.magellangps.com/toughcase/ får se vad jag gör med den, säljer den troligtvis då jag själv inte har någon Iphone.