Måndag, min tanke med denna dagen var att besöka Förbjudna staden men fick reda på första dagen jag var här att den tydligen är stängd på måndagar, det var en liten besvikelse men inget att göra åt.

Började dagen med att återvända till dom tempel och virtuella cacher som hade hunnit stänga under gårdagen.

Först blev det ett besök på cachen Says Who? ett tempel från 1300-talet. I mina ögon så såg dom flesta tempel och kulturbyggnader(?) ut att vara i en och samma stil med röda träpelare med blått, rött och guld i vågiga sniderier i taken på klassiskt kinesisk stil.

Hängde på låset och var en av dom första besökaren för dagen.

Earth cachen Wisdom and knowledge var en staty gjord helt i jade som var ca 2m hög helt otroligt.

Många fantastiska träd på tempelområdena och i parkerna.

Certified by Guinness! ett nytt tempel med en 26m hög Budda staty snidad ur ett enda trästycke! Till alla tempel var det symboliskt inträde och absolut förbudet att ha med tändare så det lämnade alla i en stor låda vid ingången. Sedan inne på tempelområdet såldes rökelser i buntvis som man skulle tända(vid speciella eldstäder) och sedan placera vid olika helgonfigurer efter en viss ceremoni, så det låg en rökelse dimma över området som skulle få dimman vid Lützen 1632 att likna klart väder.

Sjukt stor staty, med tanke på att den är snidad av ett enda trästycke.
Röken låg tät över tempelområdet.
Fantastiska byggnader

Sedan blev det förflyttning med tunnelbanan närmare centrum för den virtuella cachen Beijing Rickshaw nu var det betydligt flådigare kvarter med stor shoppinggata med lyxbutiker sida vid sida. Här blev det också sen frukost på Starbucks, dels för att få riktigt kaffe och dels för att få wifi så jag kunde lösa problemet att ta mig till flygplatsen nästa dag då hotellet inte hade den servicen.

Lite bredare gata än de jag besökt tidigare under resan.
Aldrig långt till en polis, man ser nästa polisparasoll i bakgrunden….

På alla tunnelbanestationer så hade man väskscanning som i säkerhetskontrollen på en flygplats. Min ryggsäck med diverse cachingutrustning som suspekta batterier, ficklampor och gps. Larmade givetvis varje gång, men likväl fick jag tillbaka väskan utan kontroll av innehållet, man får väl misstänka att mitt västerländska utseende spelade en viss roll och att jag inte såg ut som en Urgurier.

Även in till Himmelska fridens torg var det liknande väskscanning och uppvisande av pass för att få tillträde. Torget var gigantiskt, givetvis övervakat av hundratals övervakningskameror, patrullerade polis och någon form av militär. Det var inte speciellt mycket folk, kan bero på att det ar måndag och att Förbjudna staden bredvid var stängd så turisterna var nog på annat håll. Gjorde en lov över torget förbi Tiananmen en virtuell cache mitt på torget och sedan förbi Maos mausoleum innan jag övergav torget och gick in i en liten park bredvid Förbjudna staden och gjorde en kort lov där mest för att hitta en plats där jag kunde plåstra om mina ömma fötter.

Folkkongressen huserar i Folkets stora all i bakgrunden.
Maos mausoleum
Kameror fanns det gott om…

Tog sedan tunnelbanan ut mot Sommarpalatset, på tunnelbanan träffade jag en liten flicka på fem(?)år som frågade mig en massa saker på engelska lite med hjälp av sin mamma.

Tunnelbanan var både smidig och lättförståelig.
En liten flört på tunnelbanan.

Utanför sommarpalatset så intog jag lunch på ett hak, någon köttgryta med oklart innehåll och ris som smakade utmärkt.

Vid Sommarpalatset fanns cachen A-maze-ing Old Summer Palace (China) där man skulle ta sig igenom en stenlabyrint för att ta sig till centrum och sedan ut igen. Det gick efter några försök, man har ju längden för sig och kunde se över muren för att planera sina val, blev dock inte rätt varje gång.

Fint stort parkområde.
Sten labyrinten.
Tog mig in till mitten, skall bara hitta ut igen…

Det blev några timmar i parken men bara två cacher då det tyvärr blev en DNF på en letterbox som tog lite tid.

Då mina fötter hade fått rejält med stryk av all vandring så hittade jag en skönhets affär och lyckades köpa på mig fotfil, fotsalt och någon smörja och återvände till hotellrummet och gjorde ett välbehövligt fotbad i papperskorgen.

Välbehövligt fotbad.

Efter min fot kur var det hög tid för middag tog en vända på gatan utanför hotellet och valde en grillrestaurang. Det blev en riktig festmåltid med grillspett med kycklingfötter, kycklinghuvuden, fläskkött, nudlar och lammfot.

Så här kändes mina fötter tidigare under dagen….
Smakar bra.
Grillspett av skiftande djurdelar bland annat kycklinghuvuden.
Lammfot
Nudelsoppan blev över då jag blev proppmätt.

På det hela en kort, intensivt men bra besök i Peking nu var det hög tid att gå till sängs då jag skulle upp igen 03:00 för att ta mig till flygplatsen och till det egentliga äventyret för denna resa.