Ny dag nya äventyr, jag hade bokat en resa till Muren och blev upphämtad utanför hotellet på morgonen av en turistbuss som gjorde en sväng i Peking och hämtade upp folk innan kosan styrdes norrut mot muren.

Jag hade valt att åka till muren vid Mutianyu ett ställe som inte skulle vara lika hysterisk som andra och med en tur där man fick ströva själv på muren i sin egen takt.

Vid ankomst till Mutianyu så var det linbana upp till själva muren, fantastisk utsikt över delar av muren. Väl uppe på muren så kunde man välja att gå höger eller vänster, en cache till vänster och två till höger fällde avgörandet med planen att ta den till vänster om det blev tid över.

Ankomst till Mutianyu, muren går uppe på bergskammen i bakgrunden.
En bit av muren
På väg upp till muren i linbanan
Det är en bit upp….

Givetvis fanns det en hel del turister men inte så farligt som befarat så det gick att ta sig fram i sin egen takt. Dagen bjöd på ett strålande väder så det var varmt men inte obehagligt varmt. Muren i sig var dock ingen plan historia utan större delen var trappor upp eller trappor ner i olika lutningar. Men med fantastiska vyer över muren och landskapet.

Här har jag gått en liten bit, längst bort syns ett grönt hus det är där linbanan kommer upp på muren och jag har gått därifrån, skall en bit till innan jag skall vända tillbaka.

Första cachen hittades utan problem vid sidan av muren på ett ställe där man kunde gå ner ifrån den, blev lite försiktigt letande då jag tidigare sett inlägg att det funnits ormar vid och på muren. Men jag klarade mig utan att stöta på någon krälande varelse.

Första cachen vid muren, här lämnar jag ett coin från Finland.

Muren var en fysisk utmaning då det var mycket(i princip bara) trappor av olika dimensioner upp och ner, då var det skönt att kunna gå i sin egen takt och inte ha något sällskap att tänka på eller förhålla sig till.

Muren består mest av trappor…
En bit till…
trappor i olika former….
Och mer trappor

När jag sedan gått så långt det gick åt höger på muren ett par km så var det stopp, muren var inte slut men var igenmurad så det gick inte att gå längre. Där fanns den andra cachen, även här behövde man gå ner från muren och för att komma till cachen var man tvungen att passera en skylt som man inte fick passera…. Det satt en rörlig övervakningskamera på en stolpe uppe på muren så det gällde att smita förbi i kamerans dolda vinkel och hoppas på det bästa. Cachen kunde sedan hittas efter lite letande, tog mig sedan bort till en gammal orörd bit av muren för några foton.

Denna skylten var jag tvungen att passera till cachen, kändes sådär…..
Fortsättningen av muren som inte underhålls något vidare…

Sedan var det samma väg tillbaka, när jag närmade mig linbanestationen så hade antalet turister ökat betydligt. Insåg att jag inte skulle hinna med den sista cachen åt andra hållet då det skulle bli ett par km till i trappor.

Så det blev att ta det lite lugnt tänkte ta en öl men det var förskräckligt dyrt men föll till föga och prutade ner ölen till en tredjedel av priset och kände mig nöjd med min bedrift dels med prutningen och min lilla promenad på muren. Sedan var det linbanan ner och gemensam samling med övriga deltagare från bussen för gemensam kinesisk lunch.

Välförtjänt blasköl som smakade riktigt bra i värmen.

Lunchen intogs vid runda bord där ett antal rätter stod på en roterande glasskiva, där man tog för sig av maten med sina egna matpinnar så det var bara att hoppas att någon övriga gästerna vid bordet eller kocken inte var den man hade hört hulka på toaletten innan. 🙂

Mat med oklart innehåll för åtta personer.
Maten gick ner utan problem.

Sedan blev det bussen tillbaka till Peking, man fick välja mellan några olika stopp att kliva av på så jag klev av vid en matmarknad. Det fanns mycket märkligheter här dock bara råvaror så det blev inget att smaka på.

Gick vidare och hittade en liten service butik där jag köpte kaffe och en öl att avnjuta som eftermiddags fika. Fortsatte sedan och letade upp några geocacher. Det fanns två virtuella cacher som jag gärna ville logga men båda låg inne på tempelområden som tyvärr stängt för dagen. Gick även bet på en traditionell cache som skulle ligga vid ett vandrarhem, hittade dock ett ölhak och tog mig en tröstande öl. Innan jag fortsatte vandra genom hutongerna nu i mörkret då det hunnit bli kväll.

Söt blodbuss.
Solkors, en symbol som inte går hem så väl i västvärlden, även om den är spegelvänd mot den variant som nazisterna använde.
Primitiv form av balkonger, en stål bur….
Lekplats
med åkattraktioner.
Frågan är om det är rastning av husdjur, eller middagsmaten….
Rastning av kanariefågel…
Dessa söta polisbussar, fanns lite varstans.

På väg tillbaka till hotellet köpte jag mig en mystisk macka på någon smörgåsbar som jag tog med mig till hotellrummet för att avnjuta till kvällsmat. Den var inget vidare så efter halva mackan åkte den i papperskorgen och jag gick ut till en restaurang för att äta middag istället.

Denna föll inte i smaken…

På restaurangen fanns det bilder på maten så jag beställde in friterade räkor som såg smaskiga(läs ätliga) ut på bild. Fick in min talrik med räkor men ingen instruktion om hur dom skulle förtäras, dom var friterade hela med skal, huvud och allt. Åt några hela med skal och allt och några försökte jag skala bort huvud och skal på men det gick så där, kändes som jag hade hela munnen full med flagor från räkskal så efter halva tallriken gav jag upp.

….middagen blev inte bättre.

Återvände till hotellrummet och provade några nya kinesiska öl från kiosken bredvid innan sängdags.

Inga höjdaröl men smakade okej efter dagarnas strapatser.