Sent skall syndaren vakna, nu ett drygt halvår senare skall jag försöka redogöra för min Japan resa i våras, tanken är att det kommer ett eller ett par inlägg i veckan framöver.

Detta är upptakten till Operation Downfall, en tolvdagars tripp i Japan. Men då man fick ordna sina egna flygresor till Japan såg jag snart att jag skulle behöva byta flyg i Beijing och varför då inte passa på att stanna där några dagar extra när jag ändå passerade. Lite efterforskningar gav att jag kunde stanna 72timmar i Beijing utan att behöva krångla med visum.
Så planen blev en heldag för muren en heldag för förbjudna staden dessutom skulle jag komma på dagen första dagen så det blev en halvdag för lite blandat.

Flyget skulle avgå från Stockholm så jag behövde ta mig dit kollektivt, såg att det blev byte för flygbuss i Bålsta där fanns även en intressant virtuell cache vid Lasse Åbergs museum. Noterade om man tog sig dit så fanns det tre ologgade kommuner på väg till Arlanda, dock så skulle jag då behöva biltransport från Bålsta för att lyckas med detta. Min lösning blev då ett geocaching event för med intagande av lunch på museet med förhoppningen att jag skulle kunna få skjuts av någon av eventdeltagarna.

Så jag anlände till Bålsta med tåg där hämtade Satrams upp mig för transport till Museet och eventet efter en efterlysning på eventsidan om transport hjälp. Han ordnade också på eget bevåg att jag kom förbi delsteget på den virtuella som låg på annan plats än eventet.

Nu syns tyvärr inte Stig Helmer statyn som jag står precis framför.

Eventet med lunchen blev lyckat med tolv deltagande, många nya ansikten för min del och god mat. Dessutom lyckades jag få skjuts av två damer gaanita och Prisonergirl till Arlanda via några trevliga cacher och två nya kommuner så jag lyckades i stort sätt med min tidigare uppgjorda plan.

En fin gammal mack.

Vi besökte bla multicachen Tomta som ligger strax bredvid Arlanda som bjöd på lite UE där det fanns lite igenbommade hus med militär anknytning, intressant ställe tyvärr bjöd inte cachebeskrivningen på någon information vad det varit för verksamhet på platsen.

Efter att ha blivit avsläppt på Arlanda och lyckats checka in bagaget, hämtat beställd valuta och inhandlat en macka blev det en snabb runda för några cacher runt flygplatsen innan det var dags för att äntra flygplanet till Beijing.

Två veckors packning.
Mitt flygplan till Beijing.
Skickade denna bilden till barnen, de blev något avundsjuka att man kunde spela på planet.
Då var jag påväg.
Flygplansmaten, den var bättre än ölen….